Az integráció szintjei

KIMENŐ SZÁMLÁK SZINKRONIZÁLÁSA, E-SZÁMLÁZÁS AZ EBIZ SEGÍTSÉGÉVEL


Szinte minden az ügyfélnél telepített „on site” megoldás, számlázó vagy komplexebb ügyviteli rendszer rendelkezik valamilyen konnektorral e-számlákat előállító és/vagy kézbesítő konszolidátorhoz, felhő alapú megoldáshoz. Az eBiz ezeken a funkciókon túl további lehetőségeket is biztosít a csatlakozó rendszereknek. Az e-számlák esetében nem csupán azok hitelesítését, hosszú távú megőrzését és egyszerű kézbesítését biztosítja a banki IT kiemelkedően magas adatvédelmével és rendelkezésre állásával, hanem lehetővé teszi, hogy az az adatcsere rendszerek automatizmusával rögzítés nélkül bekerülhessen más pl. könyvelő rendszerekbe. A kimenő számlák feladásával az eBiz képes olyan kontextusba helyezni az információkat, amelyek további funkcionális lehetőségeket rejtenek a csatlakozó szoftverek számára.

PARTNER ADATOK SZINKRONIZÁLÁSA, E-SZÁMLA CÍMZÉSE


A partner adatok szinkronizálására elsősorban a pontosabb pénzügyi nyilvántartáshoz és az információk kézbesítéséhez fontos. Jól felépített szinkronizációs stratégiával kiküszöbölhetők a kettős nyilvántartás hátrányai és szintén többlet funkciók építhetők be a segítségével a felhasználónál telepített desktop alkalmazásba is.

BEJÖVŐ SZÁMLÁK SZINKRONIZÁLÁSA, BEFOGADÁSA AZ EBIZ SEGÍTSÉGÉVEL


Az egyszerűbb számlázó és ügyviteli megoldások ritkán nyújtanak lehetőséget a bejövő számlák kezelésére, de könyvelő szoftverek és nagyobb ügyviteli rendszerek esetében már jellemzően megtalálható ez a funkció. Az eBiz nyújtottal lehetőségekkel a felhasználó rögzítés nélkül lehet képes más szoftverek bizonylatait is befogadni, azok adatait automatikusan feldolgozni és kezelésükkel pontosabb képet kap aktuális pénzügyi helyzetéről.

BANKI TRANZAKCIÓKHOZ KAPCSOLÓDÓ LEHETŐSÉGEK, KIEGYENLÍTÉSEK KEZELÉSE


Az eBiz egyedülálló szolgáltatása a piacon, hogy kapcsolatot teremt a bankszámlához kapcsolódó nyilvántartás és a bizonylatok között. A tranzakciók és a bizonylatok már az eBiz oldalán képesek összerendelődni, így a könnyebben és gyorsabban kialakíthatók a követeléskezelési folyamatok.

CSATLAKOZTATÁS, ELŐFIZETÉSEK KEZELÉSE A SZOFTVERBE ÉPÍTVE


A felhasználói élményt nagyban segíti, ha a szükséges technikai és operatív információk elérhetők a kliens oldal felületen is ill. a műszaki kapcsolat felépítéséhez szükséges is bizonyos adatok kliens oldali tárolása.

  • Oldalforrás megtekintése